Анастасия

Педагог, Бахов терапевт – Анастасия Мундева-Бакалова е родена  в град Пловдив, на 14 юли 1976 г.  Завършва Строителен техникум- Пловдив, специалност геодезия, фотограметрия и  картография. През 2000г се дипломира като магистър инженер по същата специалност в УАСГ- София. Има девет години трудов стаж по специалността си, две от които като учител в СТ – Пловдив. След като създава семейство се преквалифицира и променя местоживеенето си. В настоящия момент живее в Перущица, завършва  ПУ Пайсий Хилендарски, специалност  предучилищна и начална училищна педагогика. Освен това има допълващи квалификацията й курсове: класически масаж,  рейки 1 ниво, астрология,  Бахова терапия и още планирани за в бъдеще такива. Практикува основно като Педагог и Бахов терапевт.

Като педагог Анастасия е привърженик на философията на  проф.Георги Лозанов, създателят на сугестопедията и д-р Мария Монтесори. Според нея и според  Монтесори образованието не може да се „даде“ на детето. Възпитанието и образованието започват от най-ранна възраст и е най-ефективно, когато се даде свобода на избор на дейност и не се пречи на спонтанната концентрация. Образованието трябва да е съобразено с естествения ритъм на живот на детето. Точно това практикуват с психолога Лучия Таскова в центъра за работа с деца “Веселата къща“.

Анастасия чува за пръв път за д-р Бах през 2005г, изпробва капките върху себе си по време на бременността си през 2010, а започва да практикува през 2014. Така открива, че Баховата терапия е  чудесно средство при отглеждането и възпитанието на деца, особено при превъзмогването на емоционални състояния покрай израстването на зъбките, отбиването от мама, тръгването на детска градина, нощно или друго напикаване и всички съпътстващи израстването на детето състояния. Овен на децата, Баховата терапия помага и на жената да се съвземе от умората и да преодолее различните състояния, през които преминава превръщайки се в майка.

Анастасия Мундева-Бакалова разполага и с личен опит като майка, който е готова да сподели с всеки, който има нужа от подкрепа. Това се случва под формата на семинари и работилнички, които организират със своята съмишленичка психолога Лучия Таскова. Двете се откриват взаимно покрай племеницата на Анастасия, която е аутист. Така откриват общата си страст да помагат на децата със специални образователни потребности да развият до максимум потенциала си и да дават подкрепа на родителите им.