Д-р Едуард Рослер за чревното здраве и детско развитие – лекция

autismsympto1С радост ви съобщаваме, че Д-р Едуард Рослер пристига в България по покана на КТЦ „Веселата къща“ и Център за ранна интервенция „Всяка дума“, за да изнесе лекция на тема „Връзката между чревното функциониране и детското здраве“ на 24.10. 2019 г.
Фокусът е върху състоянието на чревната микрофлора и връзката и с развитието на централната нервна система при децата. Обръщаме специално внимание на нарушенията на развитието и проблеми от поведенчески характер.
Д-р Рослер е лабораторен лекар и собственик на една от най-големите лаборатории в Европа – лаборатория „Рослер“. Той е сред малкото лекари в света, които изследват наличието и нивата на серотонин и допамин в чревната флора, както и целия микробиом. Д-р Рослер е популярен с изключително успешните си терапевтични протоколи при деца с нарушения в развитието.
Д-р Рослер посочва стабилни доказателства, че неподходящото хранене е сред първопричинителите на бума от проблеми на развитието. Голяма част от проблемите произлизат от стомаха. Огромна роля за детското развитие има серотонинът, който в 97% се произвежда в червата и всякакви стомашни проблеми биха могли да понижат нивата му. Д-р Едуард Рослер твърди, че съществуват няколко стомашно-чревни дисфункции, които са свързани с изоставане в развитието.
Ако вие сте родител или роднина на дете с проблеми в развитието, лекар, психолог, логопед, нутриционист, консултант по хранене или темата ви е интересна, то сте добре дошли.
Събитието ще се състои с любезното и безвъзмездно съдействие на Община Пловдив в лицето на Г-н Георги Титюков – заместник кмет на общината и Г-жа Савина Петкова – председател на Общинския съвет.

❗ Д-р Рослер ще извършва и консултации същия ден. За информация, свържете се на посочения по-долу телефонен номер. Местата са ограничени!

Вход: СВОБОДЕН, с предварително записване

Телефони за контакти:
0877221117 Лучия Таскова (за въпроси относно консултациите и за записване за лекцията)
0887906066 Васимира Шаламанова (за записване за лекцията)

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s