Дори когато нямаш, имаш да дадеш

Снимка – личен архив

Много често към “Веселата къща” се обръщат за консултация жени с проблеми от различно естество, като напоследък стават все повече случаите на такива с репродуктивни затруднения. Ние, като психолози, колкото и положително да повлияваме тези проблеми в емоционалното им проявление, знаем, че в повечето случаи сме безсилни пред медицината. Много мислихме в тази посока и решихме, че искаме да помогнем на жените и двойките, освен с приемането на проблема им в емоционален план, също така и с информация относно възможностите за неговото преодоляване. Затова решихме да поканим в нашия екип човек, който може не само да подкрепи тези хора в борбата им за рожба, но и да им покаже пътя, по който имат реални шансове да сбъднат най-съкровената си мечта.
И така, представяме ви Вера Вулджева!
Вера е щастлива майка на дълго жадувана и изстрадана дъщеря. Тя и съпругът ѝ са се борили цели 12 години за рожба. След много неуспешни инвитро опити, операции и загубени бременности, Вера е успяла да стане майка на 40 годишна възраст, благодарение на ин витро процедура с донорска яйцеклетка. В периода 2008-2018 година Вера Вулджева е била член на управителния съвет на фондация „Искам бебе“ и координатор за град Пловдив. През тези 10 години тя активно е участвала в най-различни събития, дейности и проекти в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми в България. Като човек с активна гражданска позиция е помогнала и в процеса за създаването на държавния Фонд за асистирана репродукция (познат като Фонд „Ин витро“). Също така е приела като своя лична кауза стартирането и на много от Общинските програми за финансово подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми, като в продължение на доста години е била и пълноправен член на Общинските комисии в Асеновград и Смолян. Междувременно Вера оказва подкрепата си и участвайки в организирането на десетки информационни и благотворителни събития, изложби, концерти, базари и групи за емоционална подкрепа. По този начин тя е натрупала огромен опит в областта на репродуктивното здраве, не само като изминава личния си път към желаното дете, а и чрез ежедневните си срещи и разговори с двойки, живеещи в България и чужбина. Съвсем естествено, през всичките тези години, много хора са се обръщали към Вера за съвет и тя с отворено сърце е споделяла всичко научено за медицинската, емоционалната и финансовата страна на безплодието и неговото преодоляване. През годините Вера е помогнала по един или друг начин за появата на много желани бебета, като в знак на благодарност от родителите на някои от децата, тя е станала и тяхна кръстница.
През изминалата година Вера е канена на много събития да сподели за своя път. През февруари 2019 тя е била говорител на „ТЯ в Пловдив“ – събитие, организирано от Академия „Екатерина Каравелова“, на което жени вдъхновяват с личните си истории други жени да следват мечтите си.
Също така през април 2019 Вера бе поканена от организаторите на престижната конференция TEDxPlovdiv и стана един от 12-те лектора, качили се на сцената на Пловдивския драматичен театър. Там тя говори по темата „Дори, когато нямаш, имаш да дадеш“, посветена на даването на помощ и подкрепа на хората с репродуктивни проблеми. Лекцията развълнува до сълзи много от присъстващите в залата и предизвика интереса на цялата публика. Вера завърши поетично със следното стихотворение, написано от самата нея:

ИМАШ ДА ДАДЕШ
Дори когато нямаш, имаш да дадеш
на някого – надежда, на другиго – копнеж,
на бедния – прегръдка, на умния – любов,
на този със парите – сърдечен благослов…
И тъй е, вярвам твърдо, (историята знае),
раздавайки се цели, по-цял си най-накрая!

Ето какво казва Вера на хората, които срещат трудности със зачеването: „Мили хора, копнеещи за рожба, до болка ми е известно през какво преминавате! Съчувствам ви и ви разбирам! Предполагам и какво изпитвате, чувайки диагнозата „стерилитет“! Много добре знам какво е да искаш, но да не успяваш да станеш родител в продължение на години… Но също така съм убедена, че когато човек е информиран, емоционално подкрепен и разбран – всичко е много по-леко и постижимо! Затова вярвам, че можем да ви помогнем да преминете през това изпитание по-леко, да продължите напред по-знаещи и по-уверени. И в крайна сметка се надявам заедно да съкратим пътя ви до жадуваната рожба!“

Заради всичко това, ние от КТЦ „Веселата къща“ поканихме Вера да се присъедини към нашия екип и се надяваме заедно да успеем да сме полезни на много хора чрез холистичен поглед към проблемите им, както с информация, така и с емоционална подкрепа, за да не се чувствате сами по пътя към жадуваното дете.

Може да запишете час за консултация с Вера Вулджева на телефона на Консултативно-терапевтичен център „Веселата къща“ +359877221117.
За първоначална консултация е необходимо да носите всички налични изследвания, епикризи и медицински документи, с които разполагате. На тази среща е желателно да присъстват и двамата партньори.

Една стандартна 60-минутна консултация е на цена от 40 лв. Плащането се извършва предварително по банков път на банкова сметка към FiBank с IBAN BG56FINV91501016833919, УБУНТУ ПСИ ООД, като основание посочете „Консултация с Вера Вулджева“.
Времетраенето на първата среща с нова двойка отнема минимум 120 минути.

Добре дошли!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s