Бахова терапия

БАХОВА ТЕРАПИЯ

globuli-medical-bless-you-homeopathy-163186

Лечебната система на д-р Бах се състои от 38 лека – 37 цветни извлеки и 1 от скална вода, които могат да се комбинират и да се приемат едновременно (не повече от 7), като изборът им се ръководи от психо-емоционалното състояние и реакции на човека. Комбинациите се определят спрямо индивидуалните особености на човека и са уникални за всеки.  Основните групи определени от д-р Бах са : при страх, при несигурност,при недостатъчен интерес към заобикалящата действителност, при самотност, прекалена чувствителност към външни влияния и идеи, при подтиснатост и отчаяние, при прекалена загриженост за доброто на околните.

Тази терапия е уникална лечебна система, която се различава от хомеопатията по своя подход към човека, липсата на лечебни кризи и широката приложимост както при болестни състояния, така и в ежедневни ситуации. Може да се прилага съвместно с други лечебни методи, включително и медикаментозно лечение.  

Баховата терапия  разглежда физическия проблем  заедно с душевността на човека. Абсолютната безвредност на есенциите ги прави приложими при бременни жени,  бебета и малки деца и свръхчувтвителни към медикаменти хора. Част от житейските ситуации, които могат да бъдат повлияни с бахова терапия са –  ориентиране в избор на работа, започване на нова работа, преместване в нов град, загуба на близък, раздяла, изпити, преумора и много други. Много често Баховата терапия помага в случаи, в които стандартната медицина е безсилна, като нощното напикаване, сънуването на кошмари, истеричен плач и още различни тревожни състояния и емоционални травми.

За д-р Бах

Д-р Едуард Бах ероден на 24 септември 1886г.в Мослей близо до Бирмингам (Великобритания). Баща му се занимавал с леярство и имал желание синът му да го наследи. Поради влошеното си здраве, Едуард се отказва от този занаят, постепенно открива призванието си да помага на хората и става лекар. Завършва медицина в университетската болница в Лондон. Неудовлетворен от получените знания, продължава да учи и получава още 4 дипломи. Работи като хирург, бактериолог, патолог и допринася много за традиционната медицина и хомеопатията. Въпреки признанието и постиженията му в тези области, той посветил живота си на търсене на  истинско лечение за  изцеляването на всяка болест.

По време на тези си изследвания, през 1917 г. Едуард Бах се разболява от злокачествен тумор на далака. Докторите му давали не повече от три месеца живот. Той продължил да работи неуморно ден и нощ губейки представа за времето и отредените му дни изтекли ,но се оказало , че здравето му се е подобрило. Скитайки из горите и полята,  Бах открил  дванадесет лека, предназначени да излекуват 12 основни негативни състояния като: страх, ужас, нерешителност, безразличие и апатия, съмнение в себе си, нетърпение, прекален ентусиазъм, самота, умствено съмоизмъчване и нахалство. По това време публикува и книгата си „Дванадесетте лечителя и други лекове“.

Терапията била нежна, безболезнена, достъпна за всеки, и без опасност от нежелани реакции и странични ефекти. Не били необходими медицински познания, за да бъдат предписвани лековете. Бах многократно получава предупреждения от Главния медицински съвет, че ще бъде отписан от Медицинския регистър. В същото време стотици отзиви на негови последователи от цял свят потвърждавали, чрез своята практика, целебността на новата медицинска система. През септември 1936 г. Д-р Едуард Бах  завършва своята лечебна система. Два месеца след откриване и на последното от общо 38-те лечебни растения, той починал в съня си.

Бахов терапевт – Анастасия Мундева-Бакалова

Една консултация с Бахов терапевт е с продължителност 50 минути.

Цена: 30 лв. Включва индивидуална комбинация от капки.

Комбинация по желание на клиента – 15 лв.