SandPlay Art School

Рисуването с пясък или пясъчната анимация представлява създаване на поредица от изображения, използвайки само ръцете си и фин специален пясък. До резултатът от това произведение на изкуството зрението ни може да се докосне само в мига на създаване. Всяка история, създадена чрез пясъчната анимация, се случва тук и сега и е още едно доказателство, че животът и времето текат точно пред очите ни.
Това е един своеобразен начин за невербална комуникация. Изгражда здрава емоционална връзка с вътрешния ни свят и същевременно изгражда мост към външното.
maxresdefault
Рисуването с пясък помага за справянето със страхове, чудовища и всякакви негативни преживявания. Премахва емоционалния товар, редуцира стреса, премахва напрежението. Има уникално успокояващо и заземяващо въздействие.

Пясъкът елиминира страха от провал. Това е важно за хора с повишена тревожност. И ако нещо не се получи, винаги може да излеем пясъка и да започнем отначало.

Практиката показва, че децата, които се занимават с рисуване с пясък, не са толкова изложени на стрес. По време на тази творческа дейност хората се отпускат, освобождават се от негативните мисли и напрежението. В резултат нервната система става по-силна, свръхчувствителността и агресивността изчезват.

Рисуването с пясък помага да се развият фините двигателни умения, сетивата, креативното мислене; когато хлапето рисува с две ръце, това допринася за развитието на асиметричната координация. Стимулира концентрацията и устойчивостта на вниманието.  Изгражда и подобрява пространствената ориентация. Развива фината моторика, подобрява фините двигателни умения. Развива зрително-моторната координация.
Рисуването с пясък стимулира сетивата. Създава се уникално сензорно преживяване, което винаги надминава  очакванията ни. Освен това развива чувството за естетичност и ни помага да видим красотата в простите неща. Разкрива неподозирани умения и потенциал във всеки, който се осмели да опита.
sand-drawing-3
Пясъчната рисунка е не само необичаен вид изкуство, но и ефективен и много популярен метод на арт терапия.

Заниманията са подходящи за възрастов диапазон от 4 до 104 години. 

Регулярната цена за занимание е 30 лв за 60 минути.